Sunday 6 April 2008

USA-pessimisme

USA har en ekstrem iver etter alltid å være størst på alle punkter, enten det gjelder størrelse på merkevarer, antall hjemløse, stoffmissbrukere, alkoholikere, skadelige miljøutslipp, burgere, fett i burgere, søpledynger, karuseller, parker, byer, biler, båter, fly, bygninger, aroganse, egoisme, selvopptatthet eller mennesker, så skal alt være mye større enn noe annet sted i hele verden.

 

Hvor har de fått dette inntrykket av at de er så mye bedre enn alle andre fra? De var jo en av oss en gang i tia. I veldig mange taler som blir holdt av "store" folk i USA blir ofte talene avsluttet med

"God bless America"

Og de har gjerne denne undertonen som får det til å virke som de også har lyst til å tilføye

"And fuck the rest of the world"

En norsk språkforsker skrev en gang ned en tale som blei holdt av president Bush, og spurte sine kolleger om hvem de trodde hadde holdt denne talen. Samtlige gjettet Hitler. Jeg har også hørt av flere jeg har diskutert USA med at det kan virke som om Bush prøver seg på noe av det samma Hitler gjorde når han kom til makten i Tyskland i 1933, han prøver å kontrollere befolkningens tanker, men dette er noe han har misslyktes kraftig i å få til.

 

Hva er det egentlig USA har fått til noen gang som gjør at de er så veldig mye bedre enn oss andre? Greit de kom med de første bilene og andre kjøretøy som har hjulpet til med å ødelegge planeten vår, men dette er vel ikke en possitiv ting? Det er jo japanerne som produserer biler som ødelegger miljøet minimalt, i motsatning til de bilene som blir produsert i USA, som helst skal slippe ut så mange skadelige stoffe som mulig.

 

1. Hva mener du om USA?

2. Hvorfor?

No comments:

Post a Comment