Saturday 12 April 2008

Store fall

Alle store "imperier" faller til slutt.

Det er bare å se på imperier som Romerriket, Djengis Khans store imperie, inkariket eller Hitlers (iallefall start på et stort) tredje rike.

Vi har i dag også flere store "imperier" som har sin storhetstid og bare venter på å gå under. Det største eksempelet på det er vel kanskje USA, som er midt i sin storhetstid, men vil de være den stormakten de er i dag om 100-200 år? Det tviler jeg faktisk på.

Et annet godt eksempel er EU, som er på vei opp, men vil det vare like lenge som USA har holdt? Det tviler jeg faktisk også på.

FN er vel kanskje ikke helt i samme kategorien som de nevnt over, og det vel kanskje mest for at de er mest opptatt av å utrydde fattigdom, sørge for at alle mennesker blir behandla etter normer de har satt opp, som ikke er så alt for dumme, og for miljøvern. Men hva vil skje med FN når disse målene er nådd, og alle mennesker på jorda lever i harmoni (som da ikke vil skje mens USA fortsatt eksisterer)? Nei, da vil nok heller ikke FN holde ut lenge før de også går i den stadig voksende glemmeboka. De finner stadig nye mål for menneskelig standard, men en gang må jo også dems fantasi ta slutt.

1. Er det jeg mener helt galt?

2. Har du non forslag til flere store nasjoner/imperier som eksisterer i dag som ikke har en så alt for lysende framtid?

No comments:

Post a Comment