Wednesday 2 April 2008

Frihet

Er vi så frie som vesten vil at vi skal tro at vi er? Jeg har tenkt litt på dette, og man er faktisk ikke det, uansett hvor mye man liker å tro det. For de av dere som har sett stand-upshowet "Th Axis Of Evil" fikk dere med dere han ene, som er halvt iransk eller no sånt no. Han fortalte om at han hadde sendt en mail til en kamerat, og på kødd sagt at han viste om når neste store terrorangrep skulle skje på amerikansk jord, dagen etter var mailadressen hans sletta. Hva forteller dette? Greit at regjeringene vil hindre terrorangrep, men til syvende og sist er det faktsisk vår (vestens) feil at de starta med det til å begynne med, men hva skjedde med friheten vår? Må virkelig vår frihet og vårt privatliv gå tapt for at regjeringer skal stoppe angrep man sjøl er skyld i at skjer?

 

Seinere i år begynner alle norske internettleverandører begynne å lagre all trafikk over internett, da inkludert alt av mail, til og med smser vil bli lagret og gått igjennom. Dette er en lov som blei innført i EU i 2005 om jeg ikke husker helt feil, og de sier at det er for å ta kriminelle, da i hovedsak terrorister, men hva med flesteparten av oss som ikke er terrorister? Skal ikke vi få lov til å være like frie som folk som har levd før oss?

 

Overvåkning er noe det blir stadig mer av, og i land som USA er det til og med overvåkningskameraer i gatene, det er kun de minste og mørkeste bakgatene som ikke er overvåka. Greit at det er for å ta kriminelle, men hva med oss som ikke er det?

 

Hvorfor kan man ikke begynne å installere overvåkningskameraer i alle hus og bygg med en gang, så vi slipper å sitte å grue oss til vi totalt mister friheten vår? Det er greit at de gjør disse tingene for å ta kriminelle, men hva med oss andre?

2 comments:

  1. Det er ganske mange gutter som kler rosa. Solbrune gutter med et eller annet rosa plagg på seg - hett ;*

    ReplyDelete
  2. Du har faktisk kommentert på feil innlegg, men jeg syns fortsatt at det ikke er spesielt kledelig!

    ReplyDelete