Saturday 5 April 2008

Tidsreise

Akkurat nå sitter jeg og ser på en dokumentar som sier at tidsreiser er sannsynlig at kan kommer til å skje i løpet av ikke så alt for mange år inn.

 

Det som fikk han til å tenke på dette var at hans far døde, og hvis han får det til, skal han gå tilbake og redde ham. Det jeg da tenker er, vil ikke dette gjøre at han ikke får lyst til å lage denne maskinen å få alt til ikke å skje alikkavæl?

 

De snakker om å redde Titanic, de snakker om å drepe Hitler, men vil ikke dette forandre verden drastisk? Greit at Israel ikke vil eksistere, så det vil være mye mer problemer der, men da er det også gjøre at det vil være mange flere jøder i verden, og siden de alltid har hatt mange som har villet dem vondt, kan det være en mulighet for at det vil komme en annen tysker å gjøre det samma, i og med at de ikke hadde det spesielt godt på den tia.

 

Fri vilje og tidsreise passer heller ikke sammen. Drar man til framtia, kan man se alles framtid, som da vil føre til at man ikke lenger har fri vilje lenger, for livet er da forutbestemt. Det man da kan tenke er at framtia ikke er bestemt, at hvis man drar tilbake til samma sted, kan man måte på to forskjellige virkeligheter. Mange forskjere mener det at hver gang et valg blir tatt, eksisterer plutselig andre parallelle univers som hvert av valgene skjer i hvert sitt univers.

 

En annen teori, av den kjente mannen, Einstein, er at man kan dra mot et svart hull. Et svart hull er så kraftig at det til og med drar lys og tid inn i seg, som da gir en mulighet til å reise i tid, hvis man da klarer å komme seg ut igjen.

 

Det kom, på slutten av dokumentaren, fra en litt artig faktabit. I framtia kan man ikke reise lengre tilbake i tid en tilbake til når den første tidsmaskinen blei slått på, så når det skjer om 2-5-10-20 år så er det fult mulig at vår teknologi vil få et ekstremt hopp, fordi det da er en mulighet for at folk vil sende tilbake informasjon og ting og tang.

 

1. Syns du det er riktig om vi begynner å reise i tid?

2. Hva ville du forandra på hvis du hadde hatt muligheten til å reise tilbake i tid å fikse opp en ting?

1 comment:

  1. 1. Nei.

    2. Alle valg jeg har tatt har påvirket livet mitt ; og det hadde vært ganske teit om jeg hadde gått tilbake og forandret noe også hadde jeg kommet tilbake og _alt_ hadde vært annerledes.

    ReplyDelete