Saturday 29 March 2008

Skikkelig mann

Hva vil det si å være en skikkelig mann? Vi snakka litt om det i natt nemlig. En god kamerat, som aldri hadde rørt hverken røyk eller snus før han begynte her, stod ute på verandaen med snus under leppa og røyken i kjæften, ikke at han klarte å gå rett i det heletatt etterpå, skulle faktisk tro han var sterkt beruset av alkohol, men mens vi stod der ute på verandaen prøvde han å trekke ned for første gang, men som de fleste andre, så hosta han som bare faen med en gang, og da sa han:

"Jeg er ikke skikkelig mann når jeg ikke klarer å røyke ordentlig en gang!"

Han klarte faktisk å trekke ned uten å hoste neste gangen han prøvde, men det jeg da kom til å tenke på er:

"Er en skikkelig mann et nikotinvrak?"

Hva er egentlig en skikkelig mann? Er det en mann som står utpå et jorde med snekkerbukse og en halv meter lang rørleggersprekk og ølmage, kaffen i hånda, snusen under leppa og rullingsen i kjæften? Eller er det kanskje en person i trange bukser, midtskill og bånd, med buksa oppi sokkene og treningbaggen under armen som begynner å grine hvis han får en liten flekk på buksa?

Hva mener du er en skikkelig mann?

1 comment:

  1. "En skikkelig mann jobber fulltid og gir alt for jobben. Ved å spille på tradisjonelle maskuline dyder som yrkesstolthet, ansvar og æresfølelse driver arbeidslivet arbeiderklassens menn vekk fra familien." Ifølge en viss sosionom.

    Kan vel være enig i at en skikkelig mann, er en mann med yrkesstolthet, ansvar og æresfølelse. Jeg kan bare se på pappa, han er sånn, og jeg vil påstå at han er en skikkelig mann!

    Det at å være en "skikkelig mann" innebærer at du skyver familien fra deg, trenger ikke å være tilfellet - Men som også gjerne kan være det..

    ReplyDelete