Tuesday 18 March 2008

Overbefolkning

Jorda har vært full av mennesker i mange år, og Moder Jord har passet på at det ikke har blitt for mange av oss ved hjelp av sykdommer i tillegg til vår egen grådighet og maktgalskap, men de siste århundrene har tallet på mennesker eksplodert, og naturen har hatt problemer med å holde menneskelige befolkningstall nede på grunn av at vi har funnet ut at hygiene er bra, og vi finner stadig nye kurer til sykdommer. Moder Jord lager stadig nye sykdommer som blir vanskeligere og vanskeligere for oss å utrydde, som da for eksempel hiv/aids, og vi har alltid hatt problemer med tuberkulose og slike sykdommer, selv om vi stadig klarer dem bedre.

 

For ikke så alt for mange århundrer siden var man gammal når man nådde 50, men i dag er man da kun halvveis, og livet blir stadig lengre. Da sier det seg jo selv at vi bare blir fler og fler, og plassmangel blir stadig et større problem. Et annet stort problem er når store land skal industrialiseres, og befolkningen moderniseres. Et godt eksempel på dette er da Kina, hvor stadig fler har lyst på minst en egen bil, for de har jo oss i vesten som eksempel, hvor vi gjerne har kanskje både 3 og 4 biler hver. Dette er noe mange her i vesten ikke vil at de skal få lov til, men er det ikke litt feil å si at de ikke kan få lov til å ha det som oss? Greit at det kommer til å skada naturen enda mer, men hva om vi samarbeider med dem om å få til helt geniale kollektivtilbud over hele verden? Det ville blitt mer busser og sånt på veiene over alt, men antall biler ville sunket betraktelig, rushtrafikk ville blitt et mindre problem, og man ville kanskje minket den store "køkulturen" som råder her i vesten.

 

Hvordan kan man få igjennom en slik idè? Tror nok det kan bli ganske vanskelig, for det blir for de fleste statsoverhoder rundt omkring, alt for mye arbeid og utifter, så man kan heller bare nekte dem import av biler, som fortsatt i mine øyne blir feil.

No comments:

Post a Comment