Saturday 29 March 2008

Overfladisk og selvopptatt

De siste tiåra har vi blitt ekstremt overfladiske, og det blir nesten værre dag for dag. Uansett hva du sier, så er du faktisk det du også. Heldigvis er ikke alle like ille. Det å være overfladisk går hånd i hånd med egoisme, for jo mer overfladiske og opptatt av oss selv og vårt eget utseende vi blir, jo mer egoistiske blir vi.

 

Folk (iallefall i rike land, som da for eksempel Norge) bruker mer og mer penger på klær, og kaster gjerne like mye klær enn de kjøper, for et plagg kan jo ikke brukes i mer enn et år eller to, for da er det jo ikke "in" lengre. Klærne skal helst koste skjorta, og  hvis du bruker en lønning på å kjøpe et par plagg, skal du helst ikke ha rå til noe annet den måneden. Sminke er noe som har brukt i alle tider, iallefall av kvinnfolk, men de siste åra har stadig flere menn dratt fra en ting som var helt vanlig i Frankriket på 1700-tallet, de har begynt å sminke seg de også. Folk må få lov til å gjøre hva de vil, men jeg, og flere andre jeg har snakka med om det sier seg også enige i at gutter som sminker seg, faktisk mister en god del respekt bare ved å vise seg offentlig med sminke.

 

Aldri før har vi slanka oss så mye som nå, men aldri har vi veid så mye som nå heller. Hvorfor er det sånn? Mange venner av meg trener nesten hver dag, og jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor, hvorfor ikke bare begynne å spise litt sundere?

 

Hva skjer egentlig med hygienefanatismen? Selvfølgelig er det jo greit å ta en dusj om dagen, men to-tre om dagen? Er ikke det litt ekstremt? Og i dagens samfunn er det stadig flere som får tvangstanker, så de kan ikke ta i noe andre har tatt på uten å vaske henda såre etterpå. Er ikke dette et tegn på at vi burde roe ned den ekstreme hygienefanatismen i vestens samfunn?

 

Stadig flere folk blir redde for å bli litt skittene på klærna sine, da selv den minste lille flekken kan forårsake kraftige depresjoner og angstanfall. Det er i sånna tilfeller man får lyst til å si:

 

"Hvis oldefaren din hadde sett deg nå så hadde han vært flæv over å være i familie med deg!"

No comments:

Post a Comment